Трябва ли да кажете „не“ на спорта на работа?

May 30, 2023 0 Comments

Вашият офис планира атлетично събитие и искате да останете далеч, далеч. Дори и да се притеснявате да се чувствате неловко, трябва ли така или иначе да се възползвате от възможностите за работа в мрежа? Как можете да кажете не на спортни събития, свързани с работата, като излети за голф и тенис и какво пропускате, ако го направите? Читател Б се чуди …
Неотдавнашната ви публикация за обличане за летни събития ме доведе до по -стара публикация за това как да се обличам като новак за голф … и момче, коментарите поразиха акорд с мен. Или може би нерв. Ще се радвам да видя публикация и много повече дискусии как да се справя с излети от всякакъв тип-особено когато са за скъпи и отнемащи време спортове, които не играете и не искате да избирате нагоре.
Урок (или дори няколко урока) не са абсолютно недостатъчни, за да ме преведат през голф. Мога ли да се люлея и да пропусна 18 пъти, докато се шегувам грациозно? Мога ли да извадя откровен отказ? Лоша идея ли е да шофирате количката за бира (това винаги звучи така, сякаш трябва да дойде с костюм) или просто да се покажете за напитки/вечеря след това? И какво да правя след 17 нещастни дупки, когато моят мениджър на дивизията стои на 18 -и със сгънати ръце, за да прецени играта ми за голф?
За справка, аз съм в инженерство, а не закон, със 15+ години опит.
Интересен въпрос, читател Б! В миналото Кат препоръчва участието в атлетически работни събития, дори и да не смятате, че вашите умения са толкова горещи, но решихме, че ще получим и друго мнение. Разговаряхме с жените на основателя на курса Дона Хофман (която също ни насърчи в неотдавнашния ни пост за правилното износване на голф), за да я накара да поеме тази ситуация. „Голфът е толкова много повече, отколкото да вкара топката в дупката“, казва тя. „Има толкова много много повече предимства“ – включително другарството и възможността за изграждане на отношения.

Ето какво препоръчва Хофман за читател Б:

Помислете за ползите от професията от участието. „Неофициалната работа в мрежа и обвързване, които продължават, историите, които се случват – има недостатък, който не върви“, казва Хофман. Може да си струва да се ухили и да го понесете.
Знайте, че не всеки ще играе като професионалист. „Жените имат схващането, че всички са страхотни“, казва Хофман – но само около 10% от голфърите, които проследяват хендикапа си, редовно ще счупят 80.
Не е добър голф? Бъдете страхотен съотборник. Когато сте начинаещ в екипа, предложете да отидете първи, казва Хофман. Вашите колеги могат да гледат, за да видят как се търкаля топката, което ще им помогне да играят по -добре, когато е техен ред. В допълнение, вижте къде отива топката, когато играят другите; Ако можете да спрете шефа си да търси топка за няколко минути, можете да му помогнете да спаси лицето си.
Знайте кога на JSFAMO: Ако наистина се борите с определена дупка, добре е да кажете: „Добре, аз съм се забавлявал с тази дупка“ и след това вземете топката, сложете я в джоба си и стъпка На.
Ако е възможно, вземете няколко урока, за да се подготвите – но не с целта да станете блестящ голф. „Изберете един аспект на играта, като поставяне и излезте и вземете няколко урока, така че ще бъдете наистина добри в това“, предлага Хофман.
Дори и да не играете, следвайте етикета за голф. „Абсолютно е добре да не играете на курса“ и просто да се срещнете с всички в клубната къща след това, казва Хофман. Подобно на споменатия читател Б, тя може да кара количката и да сервира бирата – но „абсолютно трябва да знаете етикета къде да шофирате количката“. Поради тази причина Хофман препоръчва да вземете много по -опитен голф с вас. И дори ако просто шофирате количката или помагате на таблицата за регистрация, все пак трябва да следвате дрес -кода на курса.

Допълнителна информация:
Хубави момичета, които играят голф, получават офиса на ъглите [Forbes]
Как да оцелеем в атлетически събития на работа (когато не сте атлетически) [Музата]
Наздравявам се за това, че не участвам в месечни атлетически събития на работа [Попитайте мениджър]

Били ли сте в подобни ситуации на работа? Какво направихте и бихте ли взели същото решение отново?
Кредит за картина: Shutterstock/Imilian.
———————————————————————————
N.B. Тези съществени статии са предназначени да бъдат източник на коментар в общността по определена тема, която читателите могат да разглеждат, без да се налага да пресяват много несвързани коментари. И така, въпреки че, разбира се, високо оценяваме всички коментари от нашите читатели, ще ви помолим да запазите вашите коментари по темата; ThreadJacks ще бъде изтрит по наша собствена преценка и удобство. Благодаря за разбирането!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *